1979.
Gekregen van Beepa Banarsie.

Het is 1979 en  de 14 jarige Daria woont in Rotterdam. Ze is een normaal meisje en gaat naar school. Zoals gewoonlijk stapt ze iedere morgen de klas binnen en gaat op haar plaats zitten. Op 23 maart 1979 gebeurt er iets vreemds. Ineens midden in het schooljaar komt er een nieuw meisje in de klas van Daria. Ze heet Nora. Ze is erg stil en praat tegen niemand. Na een week zegt ze tegen Daria: "er woont iemand in jullie huis, die er eigenlijk niet mag wonen."  En dan loopt Nora weg. Daria schrikt, omdat het meisje haast tegen niemand praat en uitgerekend tegen haar zoiets vreemds zegt. Daria zegt niets, maar denkt er wel over na.
Er gaat een maand voorbij. En inmiddels is Daria vergeten wat Nora heeft gezegd. Maar op een dag herhaalt Nora wat ze al eerder had gezegd: "er woont iemand bij jullie thuis, die er eigenlijk niet mag wonen." Die middag gaat Daria zoals altijd naar huis. Haar moeder is op haar werk. Daria gaat wat t.v kijken tot haar moeder thuis komt. Ieder keer als moeder thuis komt, heeft ze zakken vol boodschappen bij zich en loopt ze direct via de gang en woonkamer naar de keuken. Vandaag doet ze het weer. Daria hoort haar moeder binnen komen en staat op om haar te helpen met de boodschappen. Op het moment dat Daria wil gaan helpen, ziet ze in de deuropening haar moeder staan. Maar haar moeder kijkt heel erg boos. Daria schrikt zich kapot, want zij ziet op het zelfde moment haar moeder in de keuken staan, die aan het lachen is. Daria is zo geschrokken, dat ze haar moeder roept. Ze zegt: "mama, wie is dat?" De moeder zegt: "wie, lieve schat?" Daria zegt: "kijk dan, in de deuropening!" De moeder ziet niets, terwijl Daria ziet dat de verschijning van haar moeder nog steeds daar staat. Dan zegt Daria: "mam, dat ben jij!" Op dat moment ziet moeder de geest ook, die opeens in het niets verdwijnt! De geest was degene die Nora bedoelde. De geest die in Daria's huis woonde en er eigenlijk niet moest wonen, dacht Daria.
De volgende dag gaat Daria naar school. Ze wil Nora heel graag bedanken omdat zij haar heeft waargeschuwd. Maar op het moment dat Daria de klas binnen gaat, is er geen Nora meer. En volgens de docenten en de klasgenoten is er ook nooit een Nora geweest........ .
Was het echt, .........of heeft ze zich alles verbeeld?