Geesten bestaan echt!
gekregen van Moya

Anja werd op een ochtend wakker. Ze herinnerde zich nog dat er gisteren rare dingen in huis waren gebeurd. De deuren gingen vanzelf open en de toiletdeur zat op slot, terwijl er niemand op de wc zat. Toen Anja zich aangekleed had, zag ze dat er niemand beneden was. Oh ja, Anja herinnerde zich nu weer dat haar moeder gisteren gezegd had, dat ze een vroege vergadering had.
Toen hoorde ze iets uit de keuken. Het leek een harde pats, alsof er een pan viel. Ze ging kijken, maar er was niets gevallen. "Oh nee, het begint weer," zei Anja. Ze ging terug naar de kamer, maar hoorde weer een harde pets uit de keuken. Deze keer was het wel een pan. Ze pakte de pan op en zette hem terug. Anja draaide zich om en liep weer naar de huiskamer. Daar schrok ze, want opeens hingen alle schilderijen scheef, ze begreep er niets van. Anja werd bang, ze keek naar de boekenkast en opeens vlogen alle boeken eruit. Gisteren was het al eng, maar nu werd het nog enger.
"Oh nee, ik moet naar school, helemaal niet aan gedacht", schoot het Anja te binnen. Ze pakte haar jas en haar tas, maar ze vergat haar eten en haar drinken mee te nemen. Haar huiswerk nam ze wel mee. Toen ze op school aankwam, lachten alle kinderen haar uit omdat ze bijna altijd te laat kwam. Ze ging op haar plek zitten en gaf haar huiswerk aan de leerkracht. "Je hebt zeker weer geesten gezien," vroeg Stevie. "Maar die bestaan niet," zei hij. Anja glimlachte maar wat, zij wist wel beter.
Toen Anja 's middags thuis kwam, ging de voordeur vanzelf open. En nadat ze naar binnen was gegaan, ging de deur vanzelf achter haar dicht. "Houdt het nou nooit eens op?", dacht Anja. Toen ze naar de woonkamer liep, zag ze één van haar katten dood op de bank liggen. Dit werd haar teveel en even later viel Anja haar moeder, die net thuis kwam, snikkend in de armen. Ze was heel erg verdrietig dat haar kat dood was.
Na het eten ging Anja vroeg naar bed. Ze vond het allemaal eng en raar en ze wist niet hoe het kwam dat haar kat dood was. De hele nacht hoorde ze allemaal rare geluiden van beneden komen. Zouden de geesten haar dan nooit met rust laten? "Hee, hoor ik nu de wasmachine?", schrok Anja even later. Ze draaide zich om, stopte haar hoofd onder de kussens, maar kon de slaap niet vatten. Tegen het ochtendgloren werd het eindelijk stil en viel Anja in slaap. Toen het al lang licht was, werd Anja wakker en stond ze op. Omdat het nog steeds stil was, hoopte Anja dat het nu voorbij was. Ze keek door een kiertje de keuken in. Toen zag ze iets wat ze nog nooit had gezien.... De geesten hadden de vaat gedaan!