Babysitten
gekregen van Dominique Reinders
 

Het was 20.00 uur. Evi belde aan. Ze was vanavond gevraagd om te baby-sitten op 2 schatjes van kindjes. Joris en Kate, ze kwam er al 2 jaar elke vrijdag baby-sitten. Raf(de vader) deed open. "H Evi kom binnen! De kinderen zitten al te popelen om met je te spelen", zei Raf. Evi stapte over de drempel en ging zoals altijd de woonkamer binnen. Daar zaten Joris en Kate altijd tv te kijken, voordat zij er was. Nu kwam ook Marijke, de mama, de woonkamer binnen. Ze was heel mooi gekleed en droeg lichte make-up.
"Aleej, dan vertrekken wij maar h", kondigde Marijke aan. Ze sloten de deur achter zich, nadat ze Joris en Kate een kusje gegeven hadden.
Evi zei "hoi" tegen de kinderen, maar ze kreeg geen antwoord terug. Raar, want normaal waren ze altijd zo vrolijk... Toen ze naast Kate in de zetel ging zitten, zag ze dat de tv op sneeuwbeeld stond. "H gekkerds! Wat willen jullie doen?" zei ze vlug, want het tv geval vond ze een beetje eng. Ze had namelijk net de thriller 'The ring 1 en 2" gezien en daar kwam dat ook in voor. Ze zette de tv af en keek vragend naar de kinderen. Evi kreeg geen antwoord.
Opeens begon Kate te krijsen: "Moord! Bloed! Vuile kinderen!" Evi schrok, wankelde achteruit en liet haar terug in de zetel vallen. Dit was niet de lieve Kate die ze kende. Joris en Kate namen haar, voordat ze iets kon zeggen, bij de hand en leidden haar naar de kelder. Hier was ze nog nooit geweest. Ze duwde de deur langzaam open.Het gekraak deed haar rillen. Ze staarde in het donker. Ze zag de lichtknop en drukte erop. Het licht werkte niet meer. Joris had al een zaklamp vast, voordat zij er ntje kon gaan zoeken.
Dat was raar. Ze knipte de zaklamp aan en scheen voor hen uit. Ze nam de trap naar de kelder. Voetje voor voetje ging ze de trap af, met Joris en Kate achter haar.Toen ze eindelijk in de kelder was, vond ze alles er normaal uitzien. Een koelkast+vriezer, een paar bakken bier, wat wijn, een houten kist, een oude stoof, een oude trofeekast (dacht ze, want ze zag dat er een doek voor gespannen was), een zwembad in een doos en een paar oude speeltjes van Joris en Kate.
Joris schuifelde naar de vriezer en klopte erop. Evi draaide zich om en wandelde voorzichtig naar de vriezer. Ze nam het handvat en trok eraan. Er kwam geen beweging in de deur. Kate riep: "Hier zit de sleutel in!" Evi draaide zich weer om en zag Kate staan springen bij de houten kist. Ze liep ernaartoe brandend van nieuwsgierigheid van wat er in de vriezer zat. Ze tilde het zware deksel van de houten kist op en zag daarin: een sleutelbos, een paar zweepjes en 3 slagersmessen. Ze dacht dat de zweepjes en de messen nep waren, waarschijnlijk speeltjes van Raf en Marijke, maar ze was niet zeker. Ze nam de sleutelbos, stond op en draaide zich om en zag daar: Raf en Marijke staan!
"Shit!" dacht Evi. "Sorry, de kinderen namen me hier naartoe", zei ze aarzelend. "Geeft niet, we straffen ze zo wel", zei Raf. "Oh nee! Dat hoeft toch niet", zei Evi bang. Raf gaf geen antwoord, kwam op haar af en bond haar vast. Evi stribbelde heftig tegen en schreeuwde, maar tevergeefs wist ze. Marijke had de kinderen ondertussen uitgekleed en vastgebonden aan een houten paal. Terwijl Raf haar nog de mond snoerde, zag ze Marijke de kinderen met de zweepjes slaan. Ze hoopte vurig dat dit een enge droom was, maar het was echt. Evi viel flauw.
T
oen ze wakker werd, was alles donker om haar heen. Ze hoorde gestommel op de trap. Een deur werd opengetrokken en ze zag fel licht. Ze zag haar benen, armen en de rest van haar lichaam naast de ijsjes liggen!
Haar hoofd had een ereplaatsje gekregen: In de trofeekast, samen met vele andere hoofden!